Trendy saktekultur

Ekte håndverk er igjenn trendy både hjemmelagede ting og intriør som interesserer oss.

Vi vil gjerne vite hvor ting kommer ifra og hvem som har laget det.

Vi vil at ting skal gå sakte igjenn, kansje en motkultur på at alt skal gå så fort hele tiden. Alltid være tilgjenglige å ha en overfylt timeplan på både seg selv og barna.

Kansje er det derfor det blir mer og mer trendy og lage ting selv. Puste litt med barna og rett og slett stoppe tiden.

Det er deilig å ta en pust i bakken og lage rundstykker sammen med barna fra bunnen av. Vente på at deigen skal heve og selv forme rundstykkene. De blir alltid helt uperfekte særlig de jeg lager minner mer om små månekratere enn rundstykker. Men da har vi noe å le av.

Folk hiver seg på mikrobrygging og kaffelaging hvor de sørger for å være en del av hele prosessen. Felles med det er at det skal gå sakte og å være med i en skapende prosess.

Da jeg var liten besøkte vi ofte mormor hun syns det var viktig å lære bort skikkelig håndtverk. Som å nøste garn, brodere, strikke, lage saft og syltetøy fra bær i hagen.

Det var viktig for henne at jeg visste forskjell og behersket forskjellige broderingsteknikker som: korssting,skråsting og diamantsting.

Hun lærte meg å koble av. Rett og slett ga meg evnen til å lukke allt og alle ute for en stund mens jeg satt i dyp konsentrasjon over ett håndarbeid.

For meg er dette meditasjon på dypeste nivå..

Under bilder jeg lagde med og uten mormor:Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

vitre

vitre

41, Bærum

Jeg er mor til to jenter. Vi tre bor i blokk i Bærum, vi har også en liten chihuahua. Jeg liker å lese bøker, gå på kino, være med barna mine, trene, er inntresert i sunt kosthold. Elsker å se på kunstutstillinger og har selv drevet med fotokunst.

Kategorier

Arkiv

hits